Even voorstellen

Mijn missie is om cliënten te helpen met hun psychische problemen, hun zelfvertrouwen te vergroten en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Ik wil ervoor zorgen dat ze zich weer goed in hun vel voelen. Dat is waar psychotherapie voornamelijk over gaat.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het verhaal achter een persoon, en in combinatie met mijn passie voor het bevorderen van natuurlijk evenwicht en emotionele ontwikkeling, heb ik mijn ideale beroep gevonden.

Mijn naam is Mirjam Tiel van Buul, en ik woon met mijn gezin in het groene Wassenaar, dat een grote internationale omgeving kent. Het is heel gebruikelijk om verschillende talen te horen en mensen van verschillende nationaliteiten tegen te komen. Veel mensen verhuizen immers vanwege werk of liefde en hebben hulp nodig bij het aanpassen aan hun nieuwe omgeving. Aangezien ik zelf heb ervaren hoe het is om naar een ander land te verhuizen, weet ik dat het vaak voorkomt dat oude, ongewenste patronen de overhand kunnen krijgen en dat dit je in onbalans kan brengen, wat vervolgens verschillende klachten en problemen kan veroorzaken.

IC-even-voorstellen

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-klachten-ik-help-je-graag_V2

Studie en ervaring

Als therapeut ben ik geregistreerd bij de EAGT (European Association of Gestalt Therapy) en ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ik ben tevens lid van ICE EFT (International Centre of Excellence in Emotional Focused Therapy) en ISST (International Society of Schema Therapy). Daarnaast ben ik erkend Gestalt-psychotherapeut en heb ik de benodigde diploma’s behaald, onder andere aan de Universiteit van Amsterdam.

Collega’s omschrijven mij als een warme en betrokken professional die gemakkelijk een verbinding kan maken door haar persoonlijke benadering. Ik ben trots en dankbaar dat deze eigenschappen mij helpen om cliënten van hun klachten af te helpen of ze aanzienlijk te verminderen, zodat ze hun leven kunnen leiden op basis van hun diepste drijfveren.

Aangezien het vakgebied zeer dynamisch is en voortdurend nieuwe gegevens beschikbaar komen uit talloze onderzoeken die voortdurend in beweging zijn, vind ik het vanzelfsprekend om mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen door middel van permanente educatie en vakgerichte trainingen.

Ik help je om in kaart te brengen wat voor jou echt belangrijk is in het leven en waar je gelukkig van wordt. We onderzoeken wat je weerhoudt om je wensen te realiseren. Vervolgens ga ik de oorzaken van de klachten begrijpen en geef ik je na een effectieve behandeling handvatten om zelf je doelen en wensen te creëren. Ik vind het belangrijk dat niet de diagnose of klachten centraal staan, maar jij als persoon. Bij mij kun je terecht voor behandeling en begeleiding van diverse diagnoses en klachten die voortkomen uit psychische problemen, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Naast fysieke sessies bied ik ook online therapie aan voor individuen, partners en andere vormen van relaties, omdat mijn specialiteit ligt in het werken met mensen van verschillende nationaliteiten binnen relaties. Ik werk met cliënten van over de hele wereld en heb respect voor culturele verschillen.

Ik werk nauw samen met collega’s en andere disciplines binnen de zorgverlening. Daarnaast kun je bij mij terecht voor inzicht en groei in je persoonlijke ontwikkeling. Ik breng structuur en helderheid in de mogelijke verwarring die je ervaart en werk gefaseerd om dit te bereiken. Deze werkwijze bestaat uit een aantal concrete stappen en biedt een langetermijnoplossing.

Specialisaties

In de loop der jaren heb ik specialisaties ontwikkeld in Gestalt-psychotherapie, EFT voor partners en relaties, Schematherapie en EMDR voor traumatherapie. Inmiddels ben ik een gecertificeerde EFT-therapeut voor partners en relaties en ben ik momenteel bezig met het worden van een gecertificeerde EMDR-therapeut bij EMDRIA. Tegen het einde van 2023 hoop ik ook een gecertificeerde Schematherapeut te zijn.

Met Gestalt therapie is mijn basis in de psychotherapie gelegd. Deze vorm van therapie richt zich op het individu als geheel. Dit betekent dat je de persoon niet los ziet van de omgeving en dat je het geheel observeert op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het bevordert zelfbewustzijn en leert je jezelf te begrijpen en je relatie tot de wereld te ontdekken.

Ik ben gespecialiseerd in het werken met mensen van verschillende nationaliteiten en heb me in de loop der jaren bekwaamd in EFT (Emotionally Focused Therapy) voor partners en relaties. Deze methode brengt mensen dichter bij elkaar en biedt nieuwe mogelijkheden om onenigheid te vervangen door vertrouwen en nabijheid.

Daarnaast heb ik expertise opgebouwd in Schematherapie, een effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of langdurige klachten. Het is een wetenschappelijk bewezen methode die mensen helpt de oorsprong van hardnekkige levenspatronen te begrijpen en te veranderen.

Vanwege de vaak onderliggende onverwerkte traumatische gebeurtenissen die aan de basis van problematiek liggen, heb ik ook ervaring met EMDR, de meest effectieve behandeling voor trauma. Ik heb deze specialisatie verkregen aan het EMDR Institute in de Verenigde Staten, dat tevens de oprichter is van EMDR

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-CTA-ik-help-je-graag_V2