Instabiele relatie

Heb je regelmatig problemen en conflicten tussen jou en je partner?

Wat kunnen de klachten zijn bij

instabiele relaties?

In een instabiele relatie heb je regelmatig problemen en conflicten tussen jou en je partner of je ervaart moeilijkheden met het behouden van gezonde en sterke vriendschappen. Het kan voelen alsof de relatie op dun ijs staat en elk moment kan breken. Individueel kun je last hebben van een laag zelfbeeld, angstgevoelens, depressie, vermoeidheid of een diagnose.

Vaak zijn er sterke stemmingswisselingen, bijvoorbeeld van extreme liefde en passie naar diepe woede en frustratie. Jullie hebben moeite om effectief te communiceren en jullie emoties te uiten, waardoor problemen vaak onopgelost blijven en zich kunnen opstapelen. Dit kan leiden tot een gevoel van onveiligheid, onzekerheid en spanning in jullie relatie.

Een aantal kenmerken van een instabiele relatie zijn:

1 Problemen ervaren in contact met anderen
2 Je eigen gevoelens of mensen niet vertrouwen
3 Je eenzaam of onbegrepen voelen
4 Vaak in heftige ruzies of onenigheden belanden
5Geregeld tijden hebben waarin je langs elkaar heen leeft en niet of nauwelijks met elkaar communiceert om juist de situatie niet te verergeren
6Moeite hebben met gezag en grenzen kunnen accepteren

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-klachten-ik-help-je-graag_V2

Hoe ontstaat een instabiele relatie en wat zijn de gevolgen?

Als je te maken hebt met communicatieproblemen, ongelijke verwachtingen, ontrouw, gebrek aan vertrouwen of onopgeloste conflicten in je relatie, kan dit leiden tot gevoelens van onveiligheid en onzekerheid. Dit kan op zijn beurt leiden tot ruzies, jaloezie en stress. Als je deze problemen niet aanpakt, kan het resulteren in een ongezonde dynamiek waarbij je voortdurend probeert je partner te veranderen of te controleren om je eigen gevoel van veiligheid te vergroten.

Een instabiele relatie kan verschillende gevolgen hebben voor jou en je partner en voor de relatie zelf. Individueel kun je last hebben van een laag zelfbeeld, angstgevoelens, depressie en vermoeidheid. Daarnaast kan een instabiele relatie ook leiden tot een gebrek aan intimiteit en verbondenheid, waardoor je je geïsoleerd en eenzaam kunt voelen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een afname in de tevredenheid over de relatie en zelfs tot het einde van de relatie.

In sommige gevallen proberen mensen hun relaties te redden, en er ontstaat geweld. Liefde en agressie zijn als twee zijden van dezelfde medaille, die elkaar steeds afwisselen. Wanneer stellen of partners de veilige verbinding in hun relatie missen, raken ze vaak verstrikt in zelfbeschuldiging en verwijten naar elkaar.

Zowel fysiek als emotioneel geweld kan aangepakt worden door te zorgen voor emotionele veiligheid. Dit is hoe ze uiteindelijk weer fysiek veilig kunnen zijn.

Het is daarom belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk aan te pakken en hulp te zoeken als je het gevoel hebt dat je er zelf niet uitkomt.

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Samen gaan we eerst alle klachten boven water krijgen om vervolgens de oorzaak achter deze klachten te begrijpen en inzicht te verschaffen. We zullen ontdekken welke betekenis ze hebben in jouw leven en hoe je dat graag anders zou willen zien. Veel mensen denken dat ze zo geboren worden, maar dat is onjuist. Niemand wordt geboren met een instabiele relatie.

We zullen onderzoeken welke onderliggende factoren bijdragen aan jouw instabiele relatie. Met mijn jarenlange ervaring en specialisaties heb ik al meerdere cliënten geholpen om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en anderen op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ik sta graag voor je klaar om je hierbij te helpen.

Mijn werkwijze
icon-psychotherapie

Psychotherapie en psychologie

Nederlandse en Engelstalige praktijk voor individuele therapie en partnerrelatie therapie.

icon-internationale-ervaring

Internationale ervaring

Gespecialiseerd in psychotherapie voor mensen die voor hun werk of de liefde in een ander land wonen en verschillende nationaliteiten met een andere culturele achtergrond hebben.

icon-lange-termijn-oplossing

Lange termijn oplossing

Behandeling van klachten met doortastende en wetenschappelijk bewezen methodes, inclusief traumabehandeling, voor een lange termijn oplossing.

Kwaliteit van je leven verbeteren

IC-home-mijn-specialisaties

Mijn specialisaties om jou goed van dienst te kunnen zijn

Mijn specialisaties helpen jou om met een gezonde dosis zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Gestalt therapie

Gestalt therapie ondersteunt zelfonderzoek en groei door bewustwording en het creëren van een dialoog. De focus ligt op het hier en nu en acceptatie, met als doel zelfverandering en zelfwaardering.

Schematherapie

Schematherapie bevordert gezonde relaties en zelfzorg. Het is bedoeld voor cliënten die niet reageren op andere therapieën en soms ook diagnoses hebben. Het combineert elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT), psychoanalyse, gehechtheidstheorie, emotiegerichte therapie en Gestalt therapie. Het maakt gebruik van experimentele technieken en is wetenschappelijk effectief bewezen.

Traumatherapie (EMDR)

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een vorm van psychotherapie die traumatische herinneringen en ongunstige levenservaringen helpt om te vormen tot een adaptieve oplossing. Het is momenteel een van de meest effectief bewezen behandelingen op het gebied van trauma en andere nadelige gebeurtenissen die klachten veroorzaken.

Emotiegerichte partnerrelatie therapie (EFT)

Ook EFT is wetenschappelijk effectief en biedt een kortdurende, gestructureerde relatietherapie gericht op het bevorderen van een veilige verbinding tussen partners. Het helpt partners om nieuwe manieren te vinden om destructieve patronen te doorbreken en bevordert betere communicatie voor langdurige versterking van hun relatieband.

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-CTA-ik-help-je-graag_V2