Mijn werkwijze

Wat kan ik voor jou betekenen?

Mijn benadering is humanistisch, holistisch en bevordert de dialoog. Ik maak gebruik van procesgerichte en effectieve, op bewijs gebaseerde behandelingen, waaronder Gestalt therapie en Emotional Focused partnerrelatie therapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (traumatherapie EDMR) en Schematherapie.

IC-home-ik-ben-er-voor-je

Kennismaking

We zullen samen inzicht krijgen in jouw specifieke klachten en belemmeringen die ervoor zorgen dat je niet altijd in staat lijkt te zijn om je wensen te realiseren. Bij onze eerste ontmoeting zullen we jouw klachten en wensen bespreken. Ik hanteer een holistische aanpak, waarbij ik jou als een compleet mens zie en niet alleen als iemand met klachten of symptomen. Ik wil de echte jij leren kennen.

Tijdens deze kennismaking zal ik ook uitleggen welke methoden ik gebruik en hoe we verder gaan in de komende tijd. Zo kun je zelf beoordelen of er een goede klik is tussen ons en of ik je kan helpen.

IC-CTA-ik-help-je-graag

Aan de slag in fases

Ik werk gestructureerd volgens de methoden van Schematherapie, EMDR en EFT-partner relatietherapie. Dit betekent dat in de eerste fase van de therapie zorgvuldig wordt onderzocht wat de onderliggende oorzaken zijn van jouw symptomen en klachten. Vervolgens gaan we stap voor stap aan de slag. We stellen gezamenlijk een behandelplan op aan de hand van een casusconceptualisatie.

Behandeling met diverse technieken

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van verschillende technieken om jou te helpen. De behandeling is gericht op specifieke doelen en maakt gebruik van wetenschappelijk bewezen technieken, waaronder indien nodig ook traumabehandeling. Alles gebeurt in overleg met jou, waarbij jij de regie hebt over je eigen herstel.

IC-werkwijze-nieuwe-strategieen-leren-toepassen

Nieuwe strategieën leren toepassen

De laatste fase richt zich voornamelijk op gedragsverandering, die optreedt nadat je als persoon meer zelfvertrouwen hebt opgebouwd. In deze fase word je gesteund en uitgedaagd om nieuwe acties te ondernemen die leiden tot het gewenste resultaat. Op de lange termijn zal je blijvend profiteren van je persoonlijke groei en je weg naar zelfontdekking kunnen vinden.

Als je één of meerdere klachten langdurig hebt of je herkent je niet in bovenstaande klachten, maar je zoekt wel hulp? Neem vrijblijvend contact met mij op.

IC-home-mijn-specialisaties

Mijn specialisaties om jou goed van dienst te kunnen zijn

Mijn specialisaties helpen jou om met een gezonde dosis zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Gestalt therapie

Gestalt therapie ondersteunt zelfonderzoek en groei door bewustwording en het creëren van een dialoog. De focus ligt op het hier en nu en acceptatie, met als doel zelfverandering en zelfwaardering.

Schematherapie

Schematherapie bevordert gezonde relaties en zelfzorg. Het is bedoeld voor cliënten die niet reageren op andere therapieën en soms ook diagnoses hebben. Het combineert elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT), psychoanalyse, gehechtheidstheorie, emotiegerichte therapie en Gestalt therapie. Het maakt gebruik van experimentele technieken en is wetenschappelijk effectief bewezen.

Traumatherapie (EMDR)

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een vorm van psychotherapie die traumatische herinneringen en ongunstige levenservaringen helpt om te vormen tot een adaptieve oplossing. Het is momenteel een van de meest effectief bewezen behandelingen op het gebied van trauma en andere nadelige gebeurtenissen die klachten veroorzaken.

Emotiegerichte partnerrelatie therapie (EFT)

Ook EFT is wetenschappelijk effectief en biedt een kortdurende, gestructureerde relatietherapie gericht op het bevorderen van een veilige verbinding tussen partners. Het helpt partners om nieuwe manieren te vinden om destructieve patronen te doorbreken en bevordert betere communicatie voor langdurige versterking van hun relatieband.

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-CTA-ik-help-je-graag_V2