Teveel actief of juist passief zijn

Ervaar je problemen door te veel activiteit of juist passiviteit in je dagelijks leven?

Wat kunnen de klachten zijn als je teveel actief of juist passief bent?

Wanneer je te actief of juist passief bent, kan dit verschillende problemen in je dagelijks leven veroorzaken. Te actief zijn, brengt de neiging met zich mee om jezelf te overbelasten en te veel taken op je te nemen, wat kan leiden tot stress en uitputting. Je wilt snel resultaten zien en richt je voornamelijk op het bereiken van je doelen.

Aan de andere kant kan passiviteit ook problemen veroorzaken. Te passief zijn, zorgt ervoor dat je geneigd bent om af te wachten en geen actie te ondernemen, waardoor je niet vooruitkomt en je hulpeloos of hopeloos kunt voelen. Je vermijdt uitdagingen en taken, wat kan leiden tot een afname van je zelfvertrouwen en je in een negatieve spiraal van denken en handelen kan brengen. Dit kan leiden tot stress, uitputting en gezondheidsproblemen, zoals een burn-out of een of andere diagnose.

Een aantal kenmerken van een teveel actief of juist passief zijn:

1 Verslaving
2 Extreem gevoelig zijn voor je omgeving en altijd “aan” staan of alert zijn
3 Moedeloosheid en geen energie hebben
4 Uitputting
5 Geen maat weten te houden
6 Somber en neerslachtig voelen
7 Moeite hebben met doseren in tijdbesteding van iets
8 Relaties of dingen vermijden
9 Regelmatig vluchtgedrag tonen
10 Opgeven in plaats van doorzetten
11Stagnatie na een verlies ervaren
12Weinig tot geen toekomstperspectief hebben
13Geen voldoende persoonlijk leiderschap ervaren of juist een teveel ervan waardoor je ‘hyper’ onafhankelijk wordt
14Rigiditeit ervaren ten aanzien van situaties

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-klachten-ik-help-je-graag_V2

Hoe ontstaat te veel actief of passief zijn en wat zijn de gevolgen?

Wanneer je te actief bent, kan dit voortkomen uit een drang om te presteren en controle te houden over je leven. Je wilt te veel doen in een beperkte tijd en bent bang om dingen te missen of niet genoeg te bereiken. Dit kan leiden tot stress, uitputting en gezondheidsproblemen, zoals een burn-out.

Aan de andere kant kan passiviteit worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals angst voor afwijzing, laag zelfbeeld of een gebrek aan motivatie. Je vermijdt taken en uitdagingen omdat je bang bent om te falen of omdat je niet gelooft dat je het kunt. Dit kan leiden tot een gebrek aan vooruitgang en een gevoel van stagnatie in je leven, waardoor je je hulpeloos en hopeloos kunt voelen.

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Samen gaan we eerst alle klachten boven water krijgen om vervolgens de oorzaak achter deze klachten te begrijpen en inzicht te verschaffen. We zullen ontdekken welke betekenis ze hebben in jouw leven en hoe je dat graag anders zou willen zien. Veel mensen denken dat ze zo geboren worden, maar dat is onjuist. Niemand wordt te actief of passief geboren.

We zullen onderzoeken welke onderliggende factoren bijdragen aan te actief of passief zijn. Met mijn jarenlange ervaring en specialisaties heb ik al meerdere cliënten geholpen om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en anderen op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ik sta graag voor je klaar om je hierbij te helpen.

Mijn werkwijze
icon-psychotherapie

Psychotherapie en psychologie

Nederlandse en Engelstalige praktijk voor individuele therapie en partnerrelatie therapie.

icon-internationale-ervaring

Internationale ervaring

Gespecialiseerd in psychotherapie voor mensen die voor hun werk of de liefde in een ander land wonen en verschillende nationaliteiten met een andere culturele achtergrond hebben.

icon-lange-termijn-oplossing

Lange termijn oplossing

Behandeling van klachten met doortastende en wetenschappelijk bewezen methodes, inclusief traumabehandeling, voor een lange termijn oplossing.

Kwaliteit van je leven verbeteren

IC-home-mijn-specialisaties

Mijn specialisaties om jou goed van dienst te kunnen zijn

Mijn specialisaties helpen jou om met een gezonde dosis zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Gestalt therapie

Gestalt therapie ondersteunt zelfonderzoek en groei door bewustwording en het creëren van een dialoog. De focus ligt op het hier en nu en acceptatie, met als doel zelfverandering en zelfwaardering.

Schematherapie

Schematherapie bevordert gezonde relaties en zelfzorg. Het is bedoeld voor cliënten die niet reageren op andere therapieën en soms ook diagnoses hebben. Het combineert elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT), psychoanalyse, gehechtheidstheorie, emotiegerichte therapie en Gestalt therapie. Het maakt gebruik van experimentele technieken en is wetenschappelijk effectief bewezen.

Traumatherapie (EMDR)

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een vorm van psychotherapie die traumatische herinneringen en ongunstige levenservaringen helpt om te vormen tot een adaptieve oplossing. Het is momenteel een van de meest effectief bewezen behandelingen op het gebied van trauma en andere nadelige gebeurtenissen die klachten veroorzaken.

Emotiegerichte partnerrelatie therapie (EFT)

Ook EFT is wetenschappelijk effectief en biedt een kortdurende, gestructureerde relatietherapie gericht op het bevorderen van een veilige verbinding tussen partners. Het helpt partners om nieuwe manieren te vinden om destructieve patronen te doorbreken en bevordert betere communicatie voor langdurige versterking van hun relatieband.

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-CTA-ik-help-je-graag_V2