Negatief zelfbeeld

Heb je last van negatieve overtuiging over jezelf die je denken, gevoel en gedrag beïnvloedt?

Wat kunnen de klachten zijn bij een negatief zelfbeeld?

Wanneer je last hebt van een negatief zelfbeeld, heb je vaak een negatieve overtuiging over jezelf die je denken, gevoel en gedrag beïnvloedt. Dit kan voortkomen uit onprettige ervaringen uit het verleden.

Een negatief zelfbeeld kan je behoorlijk onzeker maken en je belemmeren in verschillende aspecten van het leven, waaronder sociale en professionele situaties. Het kan je zelfvertrouwen aantasten en ervoor zorgen dat je denkt dat je dingen niet goed doet of anderen tot last bent. Dit negatieve filter beïnvloedt hoe je naar jezelf kijkt, wat het moeilijk kan maken om uitdagingen aan te gaan en keuzes te maken. Een negatief zelfbeeld kan echter ook vervelende gevolgen hebben en leiden tot een of andere diagnose.

Een aantal kenmerken van een negatief zelfbeeld zijn:

1 Je denkt dat er iets mis met je is
2 Je denkt dat je niet functioneert
3 Je hebt het gevoel dat je anders bent
4 Je denkt negatief of slecht over jezelf
5 Zelfverwijt en met kritiek naar jezelf en anderen kijken
6 Je schaamt je voor jezelf (ik ben slecht)
7 Je voelt je schuldig (ik heb iets verkeerd gedaan)
8Zelfbeschadiging
9Vragen omtrent je identiteit, wie ben ik?

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-klachten-ik-help-je-graag_V2

Hoe ontstaat een negatief zelfbeeld en wat zijn de gevolgen?

Wanneer je een negatief zelfbeeld hebt, is dit vaak het gevolg van een vervelende ervaring die ervoor heeft gezorgd dat je negatieve gedachten over jezelf hebt ontwikkeld. Het kan een tijdje duren voordat deze negatieve gedachten uitgroeien tot een negatief zelfbeeld. Erfelijke aanleg kan hierbij ook een rol spelen, hoewel er zelden een specifieke oorzaak kan worden aangewezen.

Een negatief zelfbeeld kan echter ook vervelende gevolgen hebben. Als je niets doet om je onzekerheid te overwinnen, blijf je het negatieve zelfbeeld steeds opnieuw ervaren. Dit kan leiden tot psychische problemen, zoals faalangst, sociale angst, eetstoornissen, somberheid en depressie. Het is daarom belangrijk om actief te werken aan het verbeteren van je zelfbeeld en te leren hoe je deze negatieve gedachten kunt ombuigen naar meer positieve gedachten over jezelf.

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Samen gaan we eerst alle klachten boven water krijgen om vervolgens de oorzaak achter deze klachten te begrijpen en inzicht te verschaffen. We zullen ontdekken welke betekenis ze hebben in jouw leven en hoe je dat graag anders zou willen zien. Veel mensen denken dat ze zo geboren worden, maar dat is onjuist. Niemand wordt geboren met een negatief zelfbeeld.

We zullen onderzoeken welke onderliggende factoren bijdragen aan jouw negatieve zelfbeeld. Met mijn jarenlange ervaring en specialisaties heb ik al meerdere cliënten geholpen om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en anderen op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ik sta graag voor je klaar om je hierbij te helpen.

Mijn werkwijze
icon-psychotherapie

Psychotherapie en psychologie

Nederlandse en Engelstalige praktijk voor individuele therapie en partnerrelatie therapie.

icon-internationale-ervaring

Internationale ervaring

Gespecialiseerd in psychotherapie voor mensen die voor hun werk of de liefde in een ander land wonen en verschillende nationaliteiten met een andere culturele achtergrond hebben.

icon-lange-termijn-oplossing

Lange termijn oplossing

Behandeling van klachten met doortastende en wetenschappelijk bewezen methodes, inclusief traumabehandeling, voor een lange termijn oplossing.

Kwaliteit van je leven verbeteren

IC-home-mijn-specialisaties

Mijn specialisaties om jou goed van dienst te kunnen zijn

Mijn specialisaties helpen jou om met een gezonde dosis zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Gestalt therapie

Gestalt therapie ondersteunt zelfonderzoek en groei door bewustwording en het creëren van een dialoog. De focus ligt op het hier en nu en acceptatie, met als doel zelfverandering en zelfwaardering.

Schematherapie

Schematherapie bevordert gezonde relaties en zelfzorg. Het is bedoeld voor cliënten die niet reageren op andere therapieën en soms ook diagnoses hebben. Het combineert elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT), psychoanalyse, gehechtheidstheorie, emotiegerichte therapie en Gestalt therapie. Het maakt gebruik van experimentele technieken en is wetenschappelijk effectief bewezen.

Traumatherapie (EMDR)

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een vorm van psychotherapie die traumatische herinneringen en ongunstige levenservaringen helpt om te vormen tot een adaptieve oplossing. Het is momenteel een van de meest effectief bewezen behandelingen op het gebied van trauma en andere nadelige gebeurtenissen die klachten veroorzaken.

Emotiegerichte partnerrelatie therapie (EFT)

Ook EFT is wetenschappelijk effectief en biedt een kortdurende, gestructureerde relatietherapie gericht op het bevorderen van een veilige verbinding tussen partners. Het helpt partners om nieuwe manieren te vinden om destructieve patronen te doorbreken en bevordert betere communicatie voor langdurige versterking van hun relatieband.

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-CTA-ik-help-je-graag_V2