Vol Hoofd / Burn-out

Is je mentale belasting te groot en kun je je gedachten en emoties niet meer organiseren?

Wat kunnen de klachten zijn bij een vol hoofd?

Wanneer je een vol hoofd ervaart, betekent dit dat je mentale belasting te groot is en dat je gedachten en emoties niet meer georganiseerd kunnen worden. Hierdoor kun je stress ervaren, je vermoeid voelen, concentratieproblemen hebben, rusteloos zijn en het gevoel hebben overweldigd te zijn. Dit kan leiden tot een verminderde productiviteit en slechtere prestaties op het werk of in andere aspecten van het leven. Dit kan uiteindelijk zorgen voor een burn-out. Maar het kan ook geassocieerd worden met andere psychologische problemen, zoals depressie en een andere diagnose.

Een aantal kenmerken van een vol hoofd zijn:

1 Bang zijn om jezelf iets aan te doen
2 Bang zijn voor (eigen) emoties en gevoelens
3 Terugkerende nare dromen
4 Pijnlijke ervaringen waar je steeds aan herinnert wordt
5 Geheugen en concentratieproblemen
6 Druk in je hoofd zijn en deze niet te kunnen stoppen
7 Verwarring en onzekerheid ervaren
8 Negatieve gedachten hebben
9 Slapeloosheid
10 Suïcidale gedachten of beelden hebben
11Vastlopen: “ik weet het niet meer”
12Lichamelijke klachten hebben die binnen de reguliere gezondheidszorg niet kunnen worden gediagnosticeerd en/of behandeld
13Doemscenario’s maken
14Rumineren (veel denken over een bepaalde gebeurtenis uit het verleden of in de toekomst)

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-klachten-ik-help-je-graag_V2

Hoe ontstaat een vol hoofd en wat zijn de gevolgen?

Wanneer je een vol hoofd hebt, kan dit verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting op het werk, relatieproblemen, financiële problemen, gezondheidsproblemen en angststoornissen. Ook kan het geassocieerd worden met andere psychologische problemen, zoals depressie en burn-out.

Het is belangrijk om te erkennen wanneer je een vol hoofd hebt en om manieren te vinden om deze gevoelens te verminderen. Dit kan je geest namelijk helpen om een vol hoofd te voorkomen en je algehele welzijn te verbeteren.

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Samen gaan we eerst alle klachten boven water krijgen om vervolgens de oorzaak achter deze klachten te begrijpen en inzicht te verschaffen. We zullen ontdekken welke betekenis ze hebben in jouw leven en hoe je dat graag anders zou willen zien. Veel mensen denken dat ze zo geboren worden, maar dat is onjuist. Niemand wordt geboren met een vol hoofd.

We zullen onderzoeken welke onderliggende factoren bijdragen aan jouw volle hoofd. Met mijn jarenlange ervaring en specialisaties heb ik al meerdere cliënten geholpen om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en anderen op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ik sta graag voor je klaar om je hierbij te helpen.

Mijn werkwijze
icon-psychotherapie

Psychotherapie en psychologie

Nederlandse en Engelstalige praktijk voor individuele therapie en partnerrelatie therapie.

icon-internationale-ervaring

Internationale ervaring

Gespecialiseerd in psychotherapie voor mensen die voor hun werk of de liefde in een ander land wonen en verschillende nationaliteiten met een andere culturele achtergrond hebben.

icon-lange-termijn-oplossing

Lange termijn oplossing

Behandeling van klachten met doortastende en wetenschappelijk bewezen methodes, inclusief traumabehandeling, voor een lange termijn oplossing.

Kwaliteit van je leven verbeteren

IC-home-mijn-specialisaties

Mijn specialisaties om jou goed van dienst te kunnen zijn

Mijn specialisaties helpen jou om met een gezonde dosis zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Gestalt therapie

Gestalt therapie ondersteunt zelfonderzoek en groei door bewustwording en het creëren van een dialoog. De focus ligt op het hier en nu en acceptatie, met als doel zelfverandering en zelfwaardering.

Schematherapie

Schematherapie bevordert gezonde relaties en zelfzorg. Het is bedoeld voor cliënten die niet reageren op andere therapieën en soms ook diagnoses hebben. Het combineert elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT), psychoanalyse, gehechtheidstheorie, emotiegerichte therapie en Gestalt therapie. Het maakt gebruik van experimentele technieken en is wetenschappelijk effectief bewezen.

Traumatherapie (EMDR)

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een vorm van psychotherapie die traumatische herinneringen en ongunstige levenservaringen helpt om te vormen tot een adaptieve oplossing. Het is momenteel een van de meest effectief bewezen behandelingen op het gebied van trauma en andere nadelige gebeurtenissen die klachten veroorzaken.

Emotiegerichte partnerrelatie therapie (EFT)

Ook EFT is wetenschappelijk effectief en biedt een kortdurende, gestructureerde relatietherapie gericht op het bevorderen van een veilige verbinding tussen partners. Het helpt partners om nieuwe manieren te vinden om destructieve patronen te doorbreken en bevordert betere communicatie voor langdurige versterking van hun relatieband.

Ik help je graag

Neem vandaag nog contact met mij en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

neem contact op+316 11 24 55 92
IC-CTA-ik-help-je-graag_V2